Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΧΡΟΥ ΝΟΣΟ


Μια μάσκα που προτείνει ο αναγνώστης του blog, Ηλίας Παπαδόπουλος.




«Να σας πω πως τη μάσκα που έχω δοκιμάσει την εφάρμοσα ύστερα από μια δοκιμή με σόδα στο πρόσωπο μου η οποία με έφερε σε τρελλη έξαρση.
Τα υλικά είναι:
Μπανάνα (λιωμένη με πιρούνι)
Ελαιόλαδο
1 κάψουλα Βιταμίνη Ε
Βρώμη
Οι δοσολογίες δεν είναι κάτι που χρειάζεται να σας τρελαίνει αφού θα βγει θέλετε δε θέλετε σαν πάστα.
Πάντως για να μην πειράζει εμένα μπορείτε να τη δοκιμάσετε άνετα τη μάσκα αυτή.»

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ


Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ροδόχρους Νόσος και Καλοκαίρι.

Ροδόχρους Νόσος και Καλοκαίρι.

Για μένα, όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις, το καλοκαίρι είναι μια περίοδος ανακούφισης. Η ροδόχρους νόσος (ή ροδόχρους ακμή) εξαφανίζεται εκ μαγείας. Μπορώ να φάω και να πιω ότι θέλω χωρίς επιπτώσεις. Δεν κοκκινίζω από στρες η για άλλους συναισθηματικούς λόγους. Η ζέστη δεν προκαλεί κοκκινίλες και πηγαίνω ελεύθερα στη θάλασσα χωρίς να αγχώνομαι ότι θα καταλήξω σαν αστακό! Λατρεύω το καλοκαίρι.

Έχω την επίγνωση, όμως, ότι αυτό δεν ισχύει για πολλούς πάσχοντες. Και έτσι γράφω μερικές συμβουλές για να μειώσετε τις επιπτώσεις της ροδόχρου νόσο τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρόλο που δεν έχω πρόβλημα αυτήν την εποχή, τηρώ τους περισσότερους από αυτούς.




1. Να βρείτε το σωστό αντηλιακό. Η βλαβερές ακτίνες είναι οι UVA & UVB και πρέπει να παρέχει προστασία και για τους δυο τύπους. Κοίταξτε για αντιηλιακά χωρίς χημικά και να περιέχουν ψευδάργυρο ή διοξειδίου του τιτανίου. Η δείκτη προστασίας να μην είναι κάτω από SPF 15.
Βάλτε 30 λεπτά πριν βγείτε και να βάλετε μπόλικη. Επαναλαμβάνεται συχνά όλη τη διάρκεια της η μέρας. Να βάλετε καθημερινά είτε έχει ήλιο είτε έχει σύννεφα.

2. Να φοράτε καπέλο. Βεβαιωθείτε ότι παρέχει αρκετή σκιά για το πρόσωπό σας.

3. Αν είναι δυνατόν, να αποφύγετε τον ήλιο από τις 10 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. Εάν κάνετε δραστηριότητες στην ύπαιθρο ή κάνετε κάποια άσκηση, καλύτερα να τα προγραμματίζετε νωρίς το πρωί η το απόγευμα/βράδυ.

4. Να προσπαθείτε, όσο είναι δυνατόν, να μείνετε δροσεροί. Πάντα να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό (το σήμα κατατεθέν μου - χειμώνα καλοκαίρι!). Επίσης για να βοηθήσει σε επεισόδια ερυθρότητας, να μασάτε παγάκια.

5. Και αυτό που ισχύει όλο το χρόνο, να αποφύγετε, όσο είναι ανθρώπινα δυνατόν, τους προσωπικούς σας καταλύτες.

Ελπίζω καί´σείς θα απολαύσετε αυτό το όμορφο το καλοκαίρι.


Source: Rosacea.org